Ce probleme sunt in acest moment pe piata restaurantelor?
Lipsa personalului de calitate in toate pozitiile, chef, sous chef, manager, samd. Cei mai multi sunt platiti sub nivelul prestatie ca atare lipsa de interes. NIMENI sau aproape nimeni nu investeste in invatamant, in pregatirea continua a personalului.
Cum s-a dezvoltat industria, pe de o parte, si gusturile oamenilor din Romania, pe de alta parte?
O intrebare grea, la fel ca toate celelalte lucruri in Romania a avut loc o explozie post 89 si in domeniul culinar, cu bune si rele. Trecerea de la conserva de fasole si una macrou la rafturile pline din ziua de azi a creat satisfactii imense, dar si probleme. Educatia gastronomica din punctul de vedere al gustului, al calitatii cere timp pentru descoperiri si adaptari.
Ce nu ati mai vrea sa vedeti in meniurile restaurantelor din Romania?
Orice nu stie echipa din bucatarie sa gateasca foarte bine ☺
Avem bucatari buni in Romania in acest moment?
Imposibil de raspuns corect. Din toti cei pe care ii cunosc personal si aici ma refer la munca lor, sunt cum am raspuns si mai sus: cativa de mare valoare, putini.
Chef Victor Melian a porni in curand la drum in toata tara pentru a aduce restaurantelor aflate in situatii delicate elementul de noutate, a reinterpreta meniurile si a-si aduce contributia valoroasa prin know-how-ul dobandit in experienta sa de 35 de ani in hospitality business. Vine CHEFul (format original: Kitchen Nightmares) este unul dintre noile formate care vor debuta in prime time din primavara la PRO TV.