Simbolul monedei

Ați observat că în unele meniuri simbolul monedei nu apare lângă preț? Potrivit experților, în cazul Spaniei, simbolul "€" ne amintește că cheltuim bani. Potrivit unui studiu realizat de Cornell University School of Hotel Administration, cei care au primit un meniu fără simbolul monedei au cheltuit mai mulți bani decât cei care au primit un meniu cu acest simbol.

Meniu fără cenți sau zecimale 

Designerii de meniuri de restaurant evidențiază câteva curiozități. Prețurile care se termină cu 9 implică valoare, dar nu și calitate. De exemplu, un fel de mâncare care costă 9,99 euro. Între timp, prețurile care se termină în 95 sunt mai apetisante. Cu toate acestea, multe unități nu includ cenți în mâncărurile lor, deoarece acest lucru face meniul mai simplu și mai curat.

Fontul italic 

Atunci când concepeți o scrisoare, chiar și cel mai mic detaliu contează. Fontul meniului contribuie, de asemenea, la suma de bani pe care o cheltuim. Unii cercetători indică faptul că fontul italic dă impresia că ne aflăm într-un loc elegant și sofisticat.

Mâncăruri bine descrise

Pe baza rezultatelor unei cercetări efectuate de Universitatea din Illinois la Urbana-Champaign, mâncărurile bine descrise se vând cu 27% mai mult decât cele nedescrise.

Ordinea din meniu 

Șansele ca noi să comandăm un fel de mâncare sau altul depind în mare măsură de locul în care acesta apare în meniu. Aaron Allen, de la o firmă de consultanță pentru restaurante, a declarat pentru The Guardian că unele restaurante pot câștiga 1.000 de euro pe lună doar prin simpla schimbare a poziției mâncărurilor.

În general, felurile de mâncare din mijlocul paginii sunt comandate mai des, așa că unitățile plasează acolo felurile de mâncare care le aduc cel mai mare profit.

Acestea sunt principalele trucuri pe care le folosesc restaurantele pentru a ne face să cheltuim mai mulți bani.