La un local unde o portie de mancare costa peste 100 de euro si unde cu greu iti faci loc pe lista de rezervari, putini isi pun problema daca mancarea din farfurie e preparata corect si din ingrediente bune.
67 din cei 78 de clienti care au mancat la Noma intre 12 şi 16 februarie au suferit, insa, intoxicatii alimentare si au ajuns la spital cu stari de voma si diaree.
Autoritatile cred ca, din cauza conditiilor necorespunzatoare de igiena, angajatii restaurantului si-au servit clientii nu doar cu mancare scumpa, ci si cu un virus transmis prin materiile fecale. Inspectatorii sanitari au descoperit ca desi bucataria restaurantului este dotata cu cele mai sofisticate echipamente, nu are apa calda, pentru ca angajatii sa se spele cum trebuie pe maini.
Managerul general al restaurantului danez, Peter Kreiner, si-a cerut ofical scuze si a declarat ca restaurantul colaboreaza cu autoritatile pentru rezolvarea problemei.
Sursa: The Telegraph