1. Ceri gheata pentru vinul rosu
S-ar putea sa dai de niste sprancene ridicate. In primul rand, pentru ca vinul rosu se consuma la temperatura camerei, adica 20-25 grade C. Apoi, pentru ca gheata in vinul rosu inseamna un singur lucru: sangria.
2. Comanzi vin portocaliu
Vinurile portocalii reprezinta un nou trend, insa nu au ajuns inca sa fie mainstream. Daca iti comanzi la o iesire cu prietenii, s-ar putea fie sa-i impresionezi, fie sa-i derutezi.
3. Comanzi a doua cea mai scumpa sticla de vin din meniu
Unii oameni te vor considera priceput, iar altii vor considera ca pur si simplu fraier. Se stie foarte bine ca aceasta sticla este o capcana. Proprietarii de restaurante stiu ca nu-ti vei comanda cea mai ieftina sticla si ca vei da mai multi bani pe urmatoarea.
4. Comanzi sampanie, chiar daca nu sarbatoresti nimic
Daca nu sarbatoresti o ocazie speciala, lumea te va considera snob. Si noua ne place la fel de mult, insa sampania nu este pentru consumul de zi cu zi.
5. Comanzi Lambrusco oriunde
Exista un loc si un moment special pentru fiecare vin. Lambrusco, vinul rosu italian usor frizzante, se potriveste de minune cu mancarea italiana, in special cu pizza. Daca il comanzi atunci cand mananci un burger, s-ar putea sa fii judecat de cei din jur.
6. Comanzi vin alb la fiecare iesire
Daca nu vrei sa bei vin rosu la fiecare iesire, e ok. Insa daca de fiecare data alegi sa bei un vin alb, s-ar putea sa fii catalogat drept necunoscator si plictositor. Iar ca femeie, vinul alb te pune direct in tiparul de casnica.
7. Bei vin rosu la fructe de mare
Teoretic, aceasta combinatie nu este recomandata, iar fructele de mare se potrivesc mai bine cu vinul alb. Insa nu este o eroare chiar atat de mare. Cu toate acestea, s-ar putea sa atragi niste priviri din partea cunoscatorilor.
8. Bei rose in toata perioada anului
Este deja un vin clasic pentru doamne, insa nu este recomandat si iarna, alaturi de o mancare consistenta, specifica sezonului rece. Ne pare rau sa-ti zicem asta, dar nu vei fi privit(a) cu ochi buni.