In Romania piata restaurantelor ramane una profitabila, dar si riscanta. Anual, aproximativ 600 de localuri intra in faliment doar in Bucuresti. Tot atatea le iau locul incercand sa-i atraga pe cei cu venituri medii si mari.
Multi proprietari, care au mesele pline, indiferent de sezon si de starea economiei, au acceptat mici compromisuri: preturi la jumatate pentru meniuri prestabilite sau reduceri considerabile pentru clientii fideli.
"A crescut concurenta, e mai mare lupta pentru clienti. Nu fac preturile in functie de cat vreau sa-mi ramana in buzunar, ci in functie de pretul materiei prime. Daca vreau calitate buna, trebuie sa platesc mult", a declarat Jakob Hausmann, proprietar de restaurant, pentru StirileProTV.
Un succes foarte mare il au si restaurantele cu specific asiatic- chinezesc, japonez, vietnamez, thailandez. Intr-un astfel de local, profitul lunar depaseste 10.000 de euro.
Chiar si restaurantele de top din Bucuresti fac compromisuri si propun meniuri de pranz cu preturi speciale. Vezi aici cum poti sa mananci cu cel mult 25 lei la cele mai bune restaurante din oras.
Vezi mai multe in reportajul video de mai jos: