Martin Bentzen lucra in cel mai mare oras din China din vara anului 2014, ca chef la Napa Wine Bar. Inainte de asta, a lucrat ca sous-chef la Noma, celebrul restaurant care a fost ales de 4 ori ca fiind cel mai bun din lume, inclusiv in 2014.

Vezi si: O incursiune rara in bucataria celui mai bun restaurant din lume: NOMA

Cunoscut ca un adevarat vizionar si un chef extrem de talentat, Martin era considerat unul din cei mai interesanti bucatari din Shaghai. Stresul i-a fost fatal din pacate, cauza exacta a decesului a fost atacul de cord.

Rene Redzepi, fondatorul si bucatarul-sef de la Noma, a anuntat decesul lui pe Facebook: "Fostul nostru sous-chef Martin Bentzen a murit brusc ieri. Odihneste-te in pace, prieten vechi".

"Cu mare tristete anuntam moartea brusca si neasteptata a chefului nostru executiv, Martin Bentzen. Avea 32 de ani. Martin a fost gasit mort in casa lui din Shanghai in seara zile de 25 februarie. Disparitia lui este o mare pierdere pentru toata familia sa, toti prietenii si colegii lui. Rugaciunile noastre se indreapta catre familia lui din Danemarca”, au spus  proprietarii restaurantului la care lucra.

Sursa: www.smartshanghai.com