1. Fiecare masa are mai multe feluri
Se stie ca italienii mananca mult. Au si ce: apertiv, antipaste, primul fel, felul doi, salata, branza, desert, cafea si digestiv.
2. Isi gatesc pastele de la A la Z
Mai intai fac pastele propriu-zise, apoi le incorporeaza in cele mai bune retete. Invata aici cum sa gatesti paste ca un italian.
3. Vinul frizzante
Nimic nu egaleaza gustul fresh si racoritor al unui vin frizzante, dupa o portie de paste gustoase.
4. Consuma mult ulei de masline
Un italian consuma aproximativ 14 litri pe an/ persoana.
5. Produc parmezan, in cantitati imense
Si-l adauga in orice reteta.
6. Fiecare pizza este pentru o persoana
Ei nu o impart cu nimeni.
7. Pun inghetata in cafea
De ce sa nu combini doua din marile placeri ale vietii?
8. Beau un pahar de vin la fiecare masa
Italienii de orice varsta savureaza, alaturi de mancare, un pahar de vin rosu.
9. Micul dejun italian il egaleaza pe cel frantuzesc
Nu e deloc rau sa-ti incepi ziua cu un cappuccino si un produs de patiserie. Vezi si cum sa bei cafea ca un italian.
10. Tiramisu
Au inventat unul din cele mai bune deserturi din lume. Si le multumim pentru asta. Incearca aici reteta originala de Tiramisu.