Vinete
Taie-le in felii de 2,5 cm si acopera-le cu ulei de masline. Pune-le pe gratar si gateste-le cate 6 minute pe fiecare parte. Vinetele vor deveni crocante pe exterior si moi pe interior. Yummy!
Piersici
Gratarul nu face altceva decat sa le accentueze dulceata si este atat de simplu de facut. Pur si simplu taie-le in doua, scoate-le samburele si pune-le cu fata in jos pe gratarul incins. Scoate-le dupa ce au prins o nuanta aurie, aproximativ 5 minute. Stropeste-le cu miere, presara putina scortisoara deasupra sau mananca-le cu iaurt grecesc. Suna delicios, nu-i asa?
Sparanghel
Usor rumenit, cu putin ulei de masline, sare si pier, sparanghelul este o garnitura excelenta de vara. Pune-l direct pe gratarul incins, timp de 2-3 minute. Este plin de vitamina B6, acid folic si vitamina E.
Pepene
Este un superfruct de vara. Plin de licopen, un antioxidant puternic, si o sursa excelenta de vitaminele A si C, pepenele merita savurat in fiecare zi. Nu doar ca desert sau in salate, ci si pe gratar. Taie-l in felii mari, groase de 2-3 centimetri si pune-l pe gratarul incins cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Citeste si: 8 alimente pe care nu stiai ca le poti prepara pe gratar
Rosii
Sunt printre putinele alimente care devin mai sanatoase dupa gatire. Asa ca pune-le pe gratar si bucura-te de gusutul lor in paste, salate sau ca garnitura pentru fripturi. Trebuie doar sa le tai in doua, sa le stropesti pe ambele parti cu ulei de masline si sa le lasi 3 minute pe gratarul incins.
Ananas
Caldura ii taie din aciditate si il transforma intr-un desert la fel de dulce ca o bomboana. Taie-l rondele sau wedges si pune-l cate 3 minute pe gratar, pe fiecare parte.
Ciuperci Portobello
Acestea au o textura perfecta pentru gratar. Incearca-le si ne vei da dreptate. Ce trebuie sa faci este doar sa le ungi cu putin ulei de masline si sa le pui pe gratar, cu fata in jos (4 minute), apoi sa le intorci si sa le mai lasi 7 minute.
Zucchini
Taie-i pe lungime, acopera-i cu putin ulei de masline si presara putina sare si piper. Sunt gata de gratar. Tine-i un minut.
Morcovi
Daca iti plac morcovii la cuptor, sigur iti plac si cei la gratar. Pune-i intr-o tigaie tip grill, la foc medie, si lasa-i 5 minute. Nu uita sa-i cureti de coaja inainte.
Banane
Taie bananele in doua, pe lungime, da-le cu putin spray de copt si lasa-le cate 2 minute pe fiecare parte.
Sursa: www.health.com