Cum alegem vinul potrivit pentru Craciun?

Cel mai indicat ar fi sa alegem vinul in functie de meniul pe care-l avem in seara de Craciun, in asociere cu preparatele, dar si in functie de invitati si de traditiile pe care le perpetuam in familie. Poate chiar un vin mai scump, nu neaparat in zona noastra de confort financiar, pentru ca e o sarbatoare; un vin spumant sau chiar o champagne, pentru ca sarbatorim un eveniment special ce are loc doar o data pe an.

Care sunt greselile romanilor cand vine vorba de combinarea vinurilor cu mancarea?

Din ce am vazut eu, in Romania, in genere, nu prea se asociaza mancarea cu vinul. Se alege mancarea preferata si vinul favorit, chiar daca sunt in "contradictie". Consumatorul nu este informat si, din pacate, nici nu are la indemana oameni specializati care sa-l indrume. Poate doar in magazinele de specialitate de vinuri sau gourmet.

Vinul si mancarea traditionala – cum le combinam?

Mancarea traditionala de Craciun este grasa, satioasa si vinul trebuie sa ajute la procesarea si absorbtia grasimilor si la completarea aromatica a bucatelor de pe masa, si asta dincolo de elementul de eleganta pe care-l confera cinei de Craciun. Va recomand vinurile rosii, corpolente, cu arome intense de condimente, cu tanini fermi.

Vezi care sunt cele mai bune 3 vinuri romanesti pentru Craciun si ce greseli sa NU faci in interviul complet cu Eduard Jakab din revista digitala Foodstory.ro. Click aici!