Un cheesecake perfect nu numai ca trebuie sa fie bun la gust, dar trebuie sa aiba si o textura fina si sa nu prezinte niciun fel de fisura sau crapatura la suprafata. Sarcina grea la prima vedere, dar nu imposibila. Am adunat de pe internet, de la bloggerii culinari, cele mai bune trucuri care sa te ajute sa prezinti cel mai gustos si frumos cheesecake.
- Nu exagera cu mixarea amestecului de branza pentru ca va avea prea mult aer, ceea ce va duce la aparitia fisurilor la suprafata. Este mai bine ca ultimele portii de ingrediente (zahar, arome) sa fie incorporate cu mana, cu o spatula de silicon.
- Pregateste tava in care vei coace cheesecake-ul imbracand peretii ei cu hartie de copt. Asta te va ajuta sa scoti prajitura din tava fara sa ii distrugi aspectul. In plus, daca vrei sa o servesti de pe un platou si nu direct din tava, pune o hartie de copt si la baza tavii.
- Coacerea la temperaturi mai mici pe o perioada mai lunga de timp va preveni craparea suprafetei. Cel mai bun sfat este sa opresti cuptorul cand partea dinspre exterior a cheesecake-ului este ferma, iar mijlocul inca “tremura” daca misti tava. Lasa prajitura in cuptor, cu usa intredeschisa, si se va coace complet pe masura ce cuptorul se raceste.
- Daca reteta cere coacerea cheesecake-ului in baie de apa, atunci imbraca baza tavii intr-un start gros de folie de aluminiu pentru a preveni infiltrarea apei. Imediat ce ai scos prajitura din cuptor scoate si folia pentru ca pe masura ce aceasta se raceste va elibera aburi ce vor fi pastrati de folia de aluminiu si vor inmuia prajitura.
- Un truc eficient pentru a coace un cheesecake fara baie de apa (cea mai sigura metoda pentru o textura fina) spune ca poti sa lasi prajitura (dupa terminarea timpului) inca o ora in cuptor cu usa intredeschisa. Apoi, o acoperi cu o hartie de copt si o lasi sa se raceasca incet.
Vrei o reteta buna si mai multe sfaturi pentru un cheesecake perfect? Le gasesti la lectia noastra de gatit despre cheesecake.