Facem ce facem si ne intoarcem, din cand in cand, la cartile de bucate ale lui Jamie Oliver. Ne inspira cu retetele sale simple, proaspete si cu putine ingrediente. Si, foarte important, usor de pregatit. De data aceasta am ales un preparat in stil mexican in care sa folosim legume si carne slaba.
Fajitas cu pui este perfect pentru cinele din timpul saptamanii sau, daca ii dublezi cantitatile, poate tine loc de o masa rapida in weekendurile cu prietenii.
Tine cont ca vei obtine rezultate excelente intr-o tigaie-grill pentru aragz, care va lasa urme frumoase pe carnea rumenita. Secretul este sa amesteci constant pentru a evita lipirea ingredientelor.
Ingrediente (pentru 2-4 portii):
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa rosie medie
- 1 piept mare de pui, dezosat si fara piele
- 1 lingurita paprika afumata
- 1 praf de chimion macinat
- 2 limes
- ulei de masline
- sare si piper
Pentru servire: 4 -6 tortillas, iaurt, cheddar ras si o salsa de rosii (preparata dintr-un ardei iute tocat marunt, rosii proaspete tocate cubulete, coriandru proaspata, piper, lime si ulei de masline)
Curata ardeiul si ceapa si feliaza-le. Taie pieptul de pui in fasii lungi, aproape de aceeasi grosime cu cea a ardeiului. Pune totul intr-un bol, adauga paprika si chimionul, sare si piper, sucul de la 1 lime si 1 lingura de ulei de masline. Amesteca bine si lasa deoparte timp de 5 minute sa se marineze.
Intre timp poti pregati salsa sau un sos guacamole si pune tigaia la incins pe foc mare.
Pune bucatile de pipet de pui, ardeiul si ceapa feliate in tigaia incinsa si gateste-le timp de 6-8 minute pana cand puiul se rumeneste si carnea e patrunsa. Ai grija sa intorci frecvent legumele si carnea ca sa nu se arda.
Cand sunt gata stoarce jumatate de lime peste preparatul fierbinte.
Serveste puiul pe tortillas incalzite, cu cheddar ras deasupra si o portie de salsa sau iaurt langa ele.
Verdict: Ne-a placut amestecul de paprika si chimion. Dau o aroma placuta si dulceaga carnii, care completeaza perfect salsa iute. Este un preparat care se gateste usor, iar daca vrei sa nu fii cu ochii pe el tot timpul poti lasa focul la nivel mediu spre mic si sa gatesti cu 5-6 minute in plus.