Reteta humusului este foarte simpla. Trebuie doar sa faci o pasta din naut, ulei, zeama de lamaie, tahini (pasta de susan), usturoi si sare. Apoi, il poti manca fie simplu, fie in combinatie cu alte alimente. Iti dam 5 idei de topping pentru humus absolut delicioase.

Iti dam si reteta clasica de humus:

Foarte putina lume stie insa ca humusul este mult mai gustos atunci cand este consumat cald. De vreme ce la supermarket se afla intotdeauna pe rafturile frigiderelor, ai tendinta sa-l mananci rece. Insa humusul rece din magazine este doar un rezultat al productiei in masa, si nu un indiciu vizavi de felul in care trebuie consumat. Frigiderul ii mascheaza aromele si-l face sa para mai putin gustos.

In Orientul Mijlociu, humusul nu este niciodata racit inainte de a fi consumat. Palestinienii, iordanienii si israelienii il consuma fie la tempertatura camerei, fie chair fierbinte. Incearca si vezi ce ai pierdut :)

Urmareste Foodstory.ro pe Instagram ca sa descoperi cele mai bune mancaruri din oras!

Tags: humus, tahini