Fie ca il faci cu mana ta acasa, fie ca il cumperi gata preparat de la magazin, humusul a intrat in obisnuinta meselor noastre si l-am adoptat de la orinetali cu bratele deschise. Cateodata, insa, pare ca ii lipseste acel je ne sais quoi, iar secretul sta in toppingurile potrivite.
Noi iti dam reteta de baza…
…si 5 idei de toppinguri cu care sa experimentezi
1. Cativa stropi de ulei de masline presarati deasupra, asa cum vezi la restaurante. Va face humusul mai cremos, mai ales daca il ai de cateva zile in frigider.
2. O mana de ierburi aromatice tocate marunt. Poti pune un amestec de patrunjel, menta, coriandru, busuioc si marar sau doar una dintre ele. Daca ai pesto deja facut, poti sa il folosesti in loc de ierburile proaspete.
3. Un praf din condimentele potrivite: un amestec de oregano, cimbru, seminte de susan si sumac. Poti incerca si boia iute, paprika, curry sau orice alt condiment iti place.
4. Toppinguri sarate sau dulcege. Una din combinatiile delicioase este de masline feliate si feta faramaitata, care scot in evidenta notele sarate din humus. O alta incercare poti face cu un topping de ardei copti si usturoi copt care vor contrasta cu gustul pastei tahini din humus.
5. Seminte sau nuci. Poti pune deasupra unui bol cu humus seminte de pin prajite, alune prajite si maruntite, naut prajit sau seminte de rodie, carnoase si acrisoare.