1. Humusul se prepara peste tot in lume
Nu este specific doar Israelului, unde bucatarii se intrec in cele mai bune retete. Palestina, Egipt, Grecia si alte tari din zona Orientului Mijlociu si a Marii Mediteraneene sustin ca humusul este mancarea lor specifica. Cu toate acestea, nu se stie unde a fost inventat acest preparat.
2. Insa nu exista diferente mari in reteta
Singura diferenta dintre retetele de humus consta in cat chimen si tahini se foloseste. Humusul turcesc inlocuieste untul cu uleiul de masline. Uneori, poate fi adaugat si putin iaurt grecesc si ardei iuti. Insa, in principiu, humusul ramane o combinatie de naut, pasta de susan, suc de lamaie si usturoi.
3. Humusul este afrodiziac
Este un aspect mai putin cunoscut al humusului. Insa boabele de naut au un efect puternic afrodiziac, datorita continutului de fier, magneziu, zilnc, proteine si potasiu, care maresc energia si stimuleaza functiile sexuale.
Vezi si: 5 idei de topping pentru humus
4. Humusul este extrem de sanatos
Este, probabil, cea mai sanatoasa optiune de la un fast food cu specific turcesc/arabesc. Humusul este slab in grasimi saturate si bogat in fibre si proteine. In plus. este foarte satios.
5. Lupta cu mahmureala
Alcoolul goleste corpul de vitaminele B, asa ca niste humus poate fi cea mai buna solutie ca sa iti faci inapoi plinul. Eviti astfel o mahmureala de zile mari.