1. Nuci, fistic, alune, migdale (intregi sau macinate). Pentru ca au un continut ridicat de uleiuri, acestea pot rancezi foarte repede. Decat sa le lasi sa se strice in dulap mai bine le ambalezi in folie de plastic si le tii in congelator, mai ales daca nu ai in plan sa le folosesti prea curand.
2. Ghimbir. Este incredibil de usor sa lucrezi cu acest ingredient, daca este congelat. Il poti razui, toca sau felia mai repede pentru supe sau preparate la wok asiatice.
3. Unt. Si untul poate capata un miros ranced daca il tii in frigider prea mult timp. Daca obisnuiesti sa cumperi unt in calupuri mari sau daca nu il folosesti frecvent mai bine pastrezi pachetele la congelator.
4. Paine. Daca vrei sa pui la congelator paine facuta in casa, ai rabdare sa se raceasca bine dupa ce ai scos-o din cuptor. Apoi, inveleste-o in folie de plastic si pune-o la congelator. O poti reincalzi usor cand ai nevoie de ea pentru a-i readuce textura. Si painea feliata cumparata de la magazin poate fi congelata. O poti folosi imediat ce o scoti de la rece, daca o prajesti in prajitor.
5. Cafea.Cafeaua gata preparata poate fi salvata pentru alte zile in care ai chef de o bautura rece cu putina cofeina. Toarna cafeaua ramasa in tavile pentru cuburi de gheata si foloseste-o pentru frappe-uri sau milkshake-uri.
6. Paste fierte. Fierbe pastele (de orice fel) pana cand sunt aproape al dente. Asta va face ca pastele sa nu fie moi si gelatinoase atunci cand le decongelezi si le reincalzesti. Pune-le la congelator in portii care sa iti ajunga pentru o masa. Te va ajuta atunci cand ajungi tarziu acasa si ai nevoie de o cina rapida. Le pui la microunde si le adaugi un sos fierbinte.
7. Orez sau quinoa fierte. Dupa acelasi principiu al meselor pe jumatate pregatite dinainte poti pune la congelator orez, quinoa sau alte cereale de acest fel, fierte si racite. Cand ai nevoie de ele pentru o masa le reincalzesti in cuptorul cu microunde sau cu putina supa pe aragaz.
8. Biscuiti de casa. Niciodata nu stii cand ai musafiri sau cand iti vor cere copiii ceva dulce dupa masa. Atunci cand faci biscuiti de casa pregateste mai multe portii si pune o parte din ei la congelator, inveliti in folie de plastic, intr-un recipient inchis etans. Decongeleaza-i in frigider, cand ai nevoie.