Nu te atrage in niciun fel prin aspect si in afara de proprietatile sale afrodisiace nu prea stii de ce ai face un efort sa mananci aceasta radacionasa. Nu e de mirare ca zace in mormane prin rafturile supermarketurilor, desi aroma ei intensa merita toata atentia si straluceste daca stii langa ce alte ingrediente sa o asezi.
Telina se potriveste de minune langa alte gusturi tari, asa ca daca vrei sa o mananci cruda alege retete in care sa incorporezi si morcov, sfecla, mere, pere, branzeturi cu miros puternic, samburi uleiosi si ierburi aromatice parfumate.
Fiarta sau coapta isi face loc in orice supa, piure sau amestec de legume la cuptor in care poti pune pentru efect maxim putina miere si rozmarin. Crede-ne pe cuvant ca telina atat de marginalizata merita locul principal in orice reteta.
Ca sa te convingem iti propunem sa incerci oricare din cele 7 preparate. Preferatul nostru este piureul de telina cu alune coapte.