Ingrediente:
- 4 buc sfecla galbena medii, decojite
- 4 buc sfecla rosie medii, decojite
- 6 cartofi medii, curatati de coaja
- 4 linguri unt
- 2 linguri frunze de cimbru tocate marunt
- 2 linguri frunze de rozmarin tocate
- sare
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Pregateste o tigaie din fonta sau o oala rotunda.
Taie cartofii si sfeclele in felii de aproximativ 3 mm grosime. Intr-o oala mica, topeste untul la foc mediu. Pune aici cimbrul si rozmarinul.
Apoi, foloseste jumatate din untul aromatizat pentru a unge fundul si partile oalei/tigaii de fonta. Aranjeaza de-a lungul marginii tigaii/oalei cate 10 felii de sfecla galbena, urmate de 8-10 felii de sfecla rosie, apoi 10-12 felii de cartofi. Urmeaza acest model pentru a forma un inel in jurul tigaii. Apoi, umple centrul tigaii.
Deasupra legumelor, varza restul de unt topit si aromatizat, apoi adauga sare si piper.
Pune la cuptor 25-30 minute. Lasa sa se raceasca 10 minute inainte de a le servi.
Sursa: www.purewow.com