Soţii Craig au descoperit în grădina lor într-o zi de august, în timp ce udau, o umflătură uriaşă care ieşea din pământ. S-au apropiat şi au curaţat, iar când şi-au dat seama ce este, de fapt, au rămas şocaţi. Au descoperit astfel că în grădina lor crescut un cartof uriaş, care cântăreşte nu mai puţin de 7,9 kilograme. 

”Nu ne-a venit să credem. Este gigantic”, a spus Donna Craig-Brown.

”I-am pus și o pălărie. L-am pus pe Facebook, l-am scos la plimbare. Ne-am distrat puțin. Este uimitor ce îi amuză pe oameni”, a spus Colin Craig-Brown.

Care este secretul celui mai mare cartof 

Soţii Craig au mărturisit că nu au niciun secret în ceea ce priveşte grădinăritul şi acest cartof a fost o surpriză imensă şi pentru ei. Colin a dezvăluit că singurul lucru pe care îl face este acela de a împrăştia în grădină îngrășământ natural cu paie provenit de la bovine, după care așteaptă să vadă ce se întâmplă. Mai mult, bărbatul a povestit ca nici măcar nu a plantat cartofi în acea zonă. El a descoperit cartoful uriaş într-o zonă în care planta castraveţi înainte ca buruienile să o acapareze. El crede uriaşul cartof a ajuns singur să se dezvolte în acel loc și probabil a tot crescut timp de câțiva ani.

”Este o enigmă pentru mine. Este una dintre micile suprize plăcute ale naturii”, a spus Colin Craig-Brown, potrivit tabloidului britanic Daily Mail.

În ce va fi transformat cel mai mare cartof din lume

Acum, Doug a cam început să se usuce şi să îşi piardă din greutate, de aceea soţii Craig se pregătesc să folosească cartoful. L-au curăţat bine şi l-au pus într-un congelator. Ei au în plan ca după ce va intra în Cartea Recordurilor să îl transforme în votcă din cartof.