Medicul Mihail Pautov a făcut recent un experiment, iar concluziile sale le-a publicat pe pagina sa de socializare. Acesta a descoperit astfel care este cel mai nociv aliment pe care îl consumă adesea românii. Timp de câteva zile, medicul Pautov a făcut un experiment chiar pe pielea lui pentru a afla care este cel mai periculos aliment pentru sănătatea. 

Dr. Pautov a consumat la micul dejun ou cu avocado, surse excelente de grăsimi, proteine și puțini carbohidrați, spune specialistul. După ce a servit acest mic dejun, a constatat că glicemia sa era în valori normale. Apoi a mâncat coaste de porc cu salată și cu cartofi. Imediat, glicemia sa a sărit la 130-140, a scăzut la 80, apoi a crescut brusc.

Potrivit medicului, această oscilație a fost provocată de cartofi, căci a repetat experimentul eliminând de această dată cartofii. Glicemia a rămas în limite normale. 

„De fiecare dată când am mâncat cartofi, glicemia a luat-o mereu în sus, mai mult decât atunci când am mâncat înghețată, prăjituri.

Explicația e simplă: cartofii conțin cantități mari de amidon, care e transormat de organism în glucoză pură. Mai bine mănânci doar carne cu salată și la final o cupă mică de înghețată, decât să incluzi și cartofii”, spune dr. Mihail Pautov.