1. Pui rotisat
Pune cuptorul la incalzit la 220 grade Celsius. In acest timp, pregateste puiul: scoate-i maruntaiele, spala-l si usuca-l. Apoi, freaca-l cu ulei de masline sau unt si condimenteaza-l cu generozitate cu ulei si piper.
Daca vrei, poti sa pui inauntru puiului lamai taiate, catei de usturoi curatati, ierburi aromatice si legume cu un gust mai pronuntat, precum telina, ceapa, morcovi.
Leaga picioarele puiului laolalta si baga aripioarele sub pui. Lasa-l sa stea la cuptor aproximativ 90 minute, timp in care poti pregati o garnitura sanatoasa.
2. Peste en papillote
Desi are un nume pretentios, aceasta tehnica de gatit este una din cele mai simple. Poti pune in ea pestele si orice alte ingrediente care iti plac, le pui la cuptor si masa e gata!
Pestele, in mod special, se gateste foarte usor si iese perfect prin aceasta metoda. Trebuie doar sa condimentezi bine file-ul, sa-l pui in folie, sa adaugi ingredientele de garnitura (ceapa, ardei, broccoli, cartofi), ierburi aromatice si sa stropesti totul cu putin ulei de masline. Ai nevoie de 11-12 minute la 190 grade Celsius ca sa se prepare. Vezi si o lectie de gatit en papillote si niste idei de retete din care sa te inspiri.
3. Chili vegetarian
Incalzeste ulei intr-o oala mare si adauga aici ceapa mediu, ardei si usturoi tocat. Cand legumele incep sa se inmoaie, adauga sare, piper si alte condimente precum pudra de chilli, chimen si paprika afumata. Apoi, adauga rosii si fasole de la conserva pana ce obtii o consistenta de tocanita. Adauga apoi putina apa sau stock de lume si fierbe pana ce mancarea se ingroasa din nou.