Marii bucatari au dreptate cand spun ca nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute ca gusti o masa buna. Uneori, cele mai bune feluri de mancare se pregatesc in cateva minute. Sincer, nici nu iti trebuie mai mult daca ai cateva secrete la indemana. Cateodata si marii bucatari apeleaza la trucuri si scurtaturi in retete. De ce n-ai face la fel?
1. Aluat de pizza gata framantat
Il gasesti la magazin si poate fi prietenul tau cel mai bun seara, dupa o zi lunga la serviciu. De ce sa dai comanda la pizza in loc sa ti-o pregatesti singur. Ai grija sa lasi aluatul de dimineata in frigider. Seara poti adauga peste el topping-uri dupa pofta inimii si in maxim 30 de minute cina e gata.
2. Fileuri de peste
Din orice peste: somon, haddock, pastrav, crap. Orice iti place e foarte bun. Lasa-le la dezghetat peste noapte si a doua zi il poti pregati dupa ce reteta poftesti. Noi iti propunem somon cu caise si ghimbir, peste cu sos cu seminte de pin, un cheviche sau, daca nu te grabesti prea tare, un peste in stil marocan.
3. Fructe si legume congelate
Oricand vrei o garnitura rapida, o umplutura pentru sufeluri sau placinte cu legume sau o baza pentru supe poti folosi legumele sau fructele congelate. Daca le-ai pus cu mana ta, cu atat mai bine pentru ca stii ca ai folosit cele mai bune ingrediente. Fructele si legumele congelate isi pastreaza nutrientii si vitaminele si, in unele cazuri, nici nu e nevoie sa le decongelezi ca sa le folosesti. Noua ne place placinta cu spanac la care poti folosi chiar si spanac congelat.
4. Bucatele de piept de pui
In loc sa pui la congelator un piept de pui intreg, poti sa ti-l pregatesti ca sa il folosesti usor cand esti pe fuga. Taie-l in fasii subtiri care pot fi folosite rapid si la sosuri, si la supe, pentru o reteta de pui cu broccoli si lamaie sau o cina in stil asiatic cu pui in sos de ananas. Nu uita sa le pui la dezghetat din timp!
5. Branza rasa
E adevarat ca cel mai bine e sa folosesti branza proaspata, dar recunoaste ca de multe ori ramai cu bucatale mici si resturi de parmesan, cheddar sau alte branzeturi pe care nu ai vrea sa le arunci. Daca fac parte din categoria branzeturilor tari, le razi si le pui la congelator. Se vor pastra bine si le poti folosi usor pentru topping-uri de pizza, pentru salate si dressing-uri. Se decongeleaza rapid si nu isi pierd savoarea!