Ai nevoie de o tigaie mare sau un wok si putina rabdare. Rezultatul? O garnitura foarte sanatoasa, plina de culoare si de vitamine.

Ingrediente:

  • 3 catei de usturoi
  • ghimbir proaspat
  • 200-300g legume de toate felurile: ciuperci, mazare, ardei, sparanghel, broccoli, morcovi - orice gasesti mai proaspat la piata
  • ulei vegetal
  • sare
  • sos

Mod de preparare:
Pasul 1: Curata usturoiul si ghimbirul si marunteste-le.

Pasul 2: Spala si curata legumele si taie-le in bucati mari, tinand cont de timpul de preparare al fiecareia. De exemplu, taie morcovii in bucati mai mici ca sa se gateasca in acelasi timp cu ciupercile, de exemplu.

Pasul 3: Pune ulei in tigaie si da focul la mare. Caleste usturoiul si ghimbirul, apoi adauga legumele. Incepe cu cele mai mari - ardei, broccoli, morcovi.
Pune sare si piper si amesteca.

Pasul 4: Cand usturoiul prinde o nuanta aurie, adauga si celelalte legume mai mici. Mai pune sare si amesteca din cand in cand. Nu acoperi tigaia.

Pasul 5: Adauga cateva linguri de sos de soia si de vin alb. Amesteca.

Serveste cu orez sau ca garnitura pentru carne.

Sursa: www.chow.com