Ai nevoie de o tigaie mare sau un wok si putina rabdare. Rezultatul? O garnitura foarte sanatoasa, plina de culoare si de vitamine.
Ingrediente:
- 3 catei de usturoi
- ghimbir proaspat
- 200-300g legume de toate felurile: ciuperci, mazare, ardei, sparanghel, broccoli, morcovi - orice gasesti mai proaspat la piata
- ulei vegetal
- sare
- sos
Mod de preparare:
Pasul 1: Curata usturoiul si ghimbirul si marunteste-le.
Pasul 2: Spala si curata legumele si taie-le in bucati mari, tinand cont de timpul de preparare al fiecareia. De exemplu, taie morcovii in bucati mai mici ca sa se gateasca in acelasi timp cu ciupercile, de exemplu.
Pasul 3: Pune ulei in tigaie si da focul la mare. Caleste usturoiul si ghimbirul, apoi adauga legumele. Incepe cu cele mai mari - ardei, broccoli, morcovi.
Pune sare si piper si amesteca.
Pasul 4: Cand usturoiul prinde o nuanta aurie, adauga si celelalte legume mai mici. Mai pune sare si amesteca din cand in cand. Nu acoperi tigaia.
Pasul 5: Adauga cateva linguri de sos de soia si de vin alb. Amesteca.
Serveste cu orez sau ca garnitura pentru carne.
Sursa: www.chow.com