1. Conopida
Cruda sau gatita la aburi, conopida ramane o vedeta intre legumele bune pe care sa le incluzi in meniul saptamanal. Doar trei buchetele de conopida au 67% din necesarul zilnic de vitamina C, un antioxidant care previne aparitia cancerului si lupta impotriva infectiilor prin intarirea sistemului imunitar. Conopida are, din belsug, si fibre care imbunatatesc digestia, acid folic care este necesar pentu a apara organismul impotriva anemiilor, dar ajuta si la regenerarea tesuturilor. Daca nu ti se par suficente calitati pe care acesta leguma le are, atunci trebuie sa stii si ca nu contine foarte multe grasimi sau colesterol. Iti recomandam sa incerci si retete delicioase cu conopida.
2. Mere
Cum ar fi toamna fara mere? De la deserturi rapide la tarte cu mere delicioase, aceste fructe sunt excelente pentru sanatate. Incearca cele mai bune retete de toamna cu mere.
3. Vinete
Vinetele sunt bogate in fier, calciu si alte minerale, in fitonutrienti care imbunatatesc circulatia sangelui, au multe fibre si putine calorii. Mai vrei si alte motive sanatoase pentru care e bine sa le consumi? Studiile au aratat ca vinetele joaca un rol important in reducerea colesterolului, dar pentru a beneficia de toate calitatile lor trebuie gatite fara prea multe grasimi. Incearca si 3 retete usoare cu vinete.
4. Morcovi
Pe timp de vara, nu folosesti atat de mult radacinoasele in bucatarie. Insa pe masura ce inaintam in sezonul rece, este bine sa le incluzi in meniul zilnic. Morcovii sunt plini de vitamine, asa ca incearca-i in cat mai multe retete. Gustul lor dulce ii face potriviti, insa, in multe retete: de la aperitiv pana la desert.
5. Struguri
Toamna, ii poti culege direct din vie si te poti bucura de aroma lor naturala si intensa. Iti recomandam sa mananci cat mai multi - contin antioxidanti puternici, care au proprietati puternice impotriva mai multor forme de cancer. Incearca mai multe retete cu struguri.