1. Morcovi
Acum sunt proaspeti, crocanti si plini de fibre, portasiu, vitamine (A, C si K). Nutritionistii te sfatuiesc sa ii consumi in forma cruda, astfel incat sa te bucuri din plin de ei.
2. Dovleci
Sunt simbolul lunii octombrie, dar nu doar datorita Halloweenului, ci si versatilitatii in bucatarie. Dovlecii sunt buni in orice reteta i-ai include. Iar proprietatile lor nutritive nu sunt deloc de neglijat: contin alfa si beta caroten, fibre si multe vitamine, excelente pentru vedere si sistemul imunitar. Iar semintele sunt numai bune de consumat atunci cand simti nevoia sa rontai ceva sanatos.
3. Rodii
Pe langa gustul foarte intens, rodiile ne ofera si antioxidanti, fibre, vitamina C si K, oferindu-ne un scut impotriva cancerului. Se pot consuma simple, ca atare, sau le puteti incerca la micul dejun, cu cereale, sau in salate - dau o aroma foarte buna.
4. Sfecla
Culoarea intensa a sfeclei este un semn beneficiile nenumarate ale sale. Contine antioxidanti foarte puternici, are proprietati anti-inflamatoare si este plina de vitamine. O poti consuma in supe, in salate, sau iti poti pregati provizii pentru iarna.
5. Varza
Alimentul peste care multa lume trece cu vederea este foarte benefic pentru organism. Este o sursa foarte buna de vitamina C, fibre si potasiu si joaca un rol important in lupta cu cancerul. O salata de varsa cu rosii este, pe cat de simpla si gustoasa, pe atat de sanatoasa.