E acea perioada din an in care nu te poti stapani sa nu iti cumperi o sacosa plina cu fructe de la piata. Sunt din abundenta din toate soiurile. Dar de multe ori ajungi sa iei mai mult decat ai putea manca si te trezesti in cateva zile cu multe fructe prea coapte pe care n-ai vrea sa le arunci. Uite la ce ai putea sa le folosesti chiar daca nu mai au o textura ferma si nu mai sunt la fel de aratoase.
1. Dulceata
Fructele fara “vlaga” care s-au inmuiat pentru ca sunt prea coapte pot fi puse rapid intr-o dulceata pentru la iarna. Iti dam doua retete bune de incercat aici.
2. Placinte aburinde
Cea mai buna solutie cand ai prea multe fructe este sa le invelesti intr-un aluat si sa le trasnformi intr-un desert parfumat. Iti dam aici o reteta de placinta cu piersici, vanilie si cardamon.
3. Smoothies
In locul unui suc proaspat de fructe poti sa te racoresti cu un smoothie, in care fructele prea coapte vor aduce o aroma placuta. Gasesti aici 2 reteta de smoothie gustoase: unul cu banane si fulgi de orez si unul cu banane si zmeura.
4. Topping dulce pentru clatite sau inghetata
Toaca fructele moi si siropoase si pune-le in umpluturile de clatite sau peste o inghetata. Poti sa le pasezi cu o furculita sau in blender pentru a obtine un sos la fel de bun pentru topping.
5. Un sos aromat pentru friptura
Chiar daca sunt foarte coapte, fructele nu si-au pierdut parfumul puternic. Toca-le marunt sau pune-le intr-un blender, adauga niste supa concentrata de pui si putin otet balsamic pentru a obtine un sos perfect langa orice friptura.
6. Un dressing pentru salata
Cateva fructe tocate amestecate cu ulei de masline, otet, ierburi aromatice si cateva condimente pot forma un dressing usor dulceag, pe care il poti folosi la o salata alaturi de nuci si bucatele de branza.