Redescopera grill-ul de la cuptor. Aproape toate cuptoarele moderne, electrice, au optiunea grill sau de incingere a rezistetei doar in partea superioara sau doar in partea inferioara a cuptorului. Aseaza bucatiele de carne pe un gratar intr-o tava si pozitioneaza tava cat mai aproape de rezistenta de sus a cuptorului. Rezultatele sunt aproape aceleasi cu ale unui gratar. Partea mai rea e ca trebuie sa pazesti aproape tot timpul cuptorul si sa intorci carnea ca sa nu se arda. Si s-ar putea ca timpul de gatire sa fie mai lung decat pe gratarul cu carbuni.
Descopera grill-ul de aragaz. Daca nu detii un cuptor atat de inteligent, cumpara-ti un gratar pentru aragaz sau o tigaie grill din fonta sau teflon. Poti gati foarte rapid in ea orice fel de carne si vei obtine si dungile rumenite atat de apreciate la fripturile gatite pe gratarul clasic. O astfel de tigaie iti va fi de ajutor si cand vrei sa gatesti legume sau sa incalzesti felii de bagheta pentru crostini sau bruschete.
Citeste si: Cum sa gatesti o friptura excelenta la tigaie. 3 trucuri de la profesionisti
Foloseste condimente afumate. Unul din motivele pentru care cei mai multi iubim friptura pe gratar este aroma usor afumata pe care o capata dupa ce sta deasupra carbunilor sau a jarului de lemne. Trucul cel mai rapid ca sa pacalesti gustul este sa condimentezi carnea, pestele sau legumele pe care vrei sa le faci la fel ca pe gratar cu sare afumata, paprika afumata, ulei de masline afumat. Fie le pui direct peste ele, fie le adaugi in marinade.