In bucatarie, foloseste filtrele de cafea:
1. Pentru a strecura vinul dintr-o sticla al carei dop s-a rupt. Trebuie doar sa pui filtrul peste o carafa si sa torni vinul.
2. Pentru a servi popcorn sau alte gustari. In primul rand pentru ca vor absorbi grasimea in exces de pe floricelele de porumb, si in al doilea rand pentru ca sunt recipente usor de manevrat pe care nu trebuie sa le speli dupa ce ai mancat.
3. Pentru a face un sos cu iaurt. Foloseste-te de un elastic pentru a prinde filtrul de cafea pe gura unui borcan. Toarna incet iaurt in filtru si lasa-l sa se scurga timp de 1 ora. Apoi, amesteca iaurtul rezultat cu ierburi aromatice, condimente si alte ingrediente pentru a obtine un sos gros perfect pentru cartofi prajiti, fripturi sau gustari.
4. Pentru a incalzi mancare in cuptorul cu microunde. Foloseste filtrul in loc de capac pentru a acoperi farfuria sau bolul.
5. Pentru a servi sandvisuri. In loc sa invelesti sandvisul intr-un servetel, atunci cand iesi la picnic, poti sa il pui intr-un filtru de cafea.
In casa, foloseste filtrele de cafea:
6. Pentru a reduce din intensitatea luminii de la flash-ul aparatului foto, atunci cand faci fotografii de aproape. (Un truc valabil daca ai filtre de cafea albe).
7. Pentru a preveni scurgerea pamantului din ghivecele de flori atunci cand le replantezi.
8. Pentru a spala geamuri si oglinzi, pentru ca nu lasa in urma scame asa cum ar face servetelele de bucatarie sau lavetele.