Totul poate fi folosit si reinventat dintr-un pui intreg gatit la cuptor. Pana si oasele pot fi folosite pentru a gati o supa concentrata buna pentru alte retete.
Cele mai apetisante sunt salatele sau sandvisurile in care bucatelele de carne de pui deja aromatizate cu condimentele pentru friptura vor fi un ingredient savuros. Avem sase idei pe care te invitam sa le testezi si asteptam si propunerile tale.
1.Salate de primavara. Cea mai rapida varianta este sa adaugi bucatele de carne de pui gata gatita peste salata verde, ridichii si alte verdeturi. Poti compune si o salata de primvara cu cartofi noi, pui si un dressing cu maioneza sau mustar. Propunerea noastra este o salata de primavara cu pui, ridichi si castraveti.
2. Gustari mexicane. Foloseste carnea de pui ramas pentru a o pune in tacos sau burritos pentru un pranz bun de luat la pachet a doua zi.
3. Supe rapide. Pe langa supa concentrata de pui pe care poti sa o faci folosind oasele ramase poti pune bucati din carnea ramasa in supe pe care sa le gatesti rapid, fara sa mai pierzi timp sa fierbi carnea.
4. Sandvisuri pline de proteine. In combinatie cu orice fel de legume, barnzeturi, condimente si sosuri (pesto sau aioli- de pus link) poti pune bucati de carne de pui rece in sandvisuri pe care sa le iei la pachet.
5. Salate cu paste. O alta varianta in care carnea de pui deja gatita isi poate face loc din nou in alte mese este sa o folosesti in salate de paste. Avem reteta potrivita aici:
6. Mese indiene rapide. Ai nevoie de cateva bucatele de carne deja gatita, condimente indiene si lapte de cocos pentru a gati cel mai bun curry de pui.