1. Cumpara o carne de calitate
In primul rand, incearca sa nu consumi carne de mai multe ori pe zi, ci la o singura masa. Apoi, ai grija sa fie una de calitate, cumparata dintr-o sursa de incredere.
Din cand in cand, opteaza si pentru o alternativa vegetala de proteine: burgerii vegetali din fasole, ciuperci,linte, falafelul, pestele gras, tofu sunt niste variante sanatoase.
2. Nu arde carnea
Daca este gatita in exces, carnea la gratar poate deveni periculoasa pentru sanatate. Asta din cauza a doua substante care se formeaza la o temperatura foarte ridicata, precum cea a gratarului incins: aminele heterociclice (HCA) si hidrocarbura aromatica policiclica (PAH), care se formeaza cand grasimea din carne se scurge si arde pe gratar, provocand fum.
3. Include si legume
Gratarul este perfect si pentru legume proaspete: ardei, zucchini, rosii cherry, ceapa, radicchio si altele. Ca sa fii sigura ca le consumi pe langa carne, prepara-ti kebaburi. Vezi si 10 fructe si legume pe care sa le pui pe gratar in vara asta.
4. Incearca fructele la gratar
Nu doar carnea si legumele sunt delicioase la gratar. Poti obtine un desert delicios foarte usor daca iti coci fructele preferate la gratar - zaharul din ele se caramelizeaza si rezultatul este unul de neuitat. Iata ce fructe poti folosi si cateva trucuri ca sa obtii din ele desertul perfect.
5. Nu exagera cu alcoolul
La o iesire la gratar, e foarte usor sa consumi multe calorii, mai ales daca bei si bere dupa bere. Ca sa iti mentii totusi greutatea sub control, alterneaza paharul de bere cu unul de apa minerala sau plata. Astfel, vei fi hidratat si te vei simti fresh.