Cafeaua fierbinte cu un cubulet de zahar si un strop de lapte e ceea ce ne face pe multi sa functionam dimineata, inainte chiar sa coboram din pat. Ce se intampla, insa, cand esti cazat la hotel, cand nu iti permiti room service si nici nu vrei sa cobori la restaurant? In plus, nu ai nici filtru la indemana si nici fierbator adus de acasa.

Se poate sa iti faci cafea buna si cu ceea ce ai la indemana prin camera. Am aflat asta dintr-un tutorial Instructables  in care iti fabrici o “presa franceza” (un dispozitiv de preparare a cafelei, format dintr-un vas de sticla cu maner din plastic si un capac cu piston) cu ceea ce gasesti: o cana, un umeras, o hartie. Mai ramane sa ai la indemana cafeaua macinata preferata si poti sa treci la treaba.

Noua ne-a placut ideea si iti aratam si tie cum se face:

Ce ai nevoie?
•    O cana sau un pahar (cu aceeasi dimensiune la baza si la marginea de sus)
•    Un umeras de sarma
•    Un filtru de cafea sau o hartie poroasa sau o hartie de briosa sau un servetel gros.

Pregateste sarma de la umeras si curata-o.

Verifica sa se potriveasca cu dimensiunea canii.

Pune apa fierbinte si cafea in cana si lasa-le sa stea timp de 4-5 minute

Aseaza filtrul (sau hartia pe care o folosesti) pe centrul canii. Pune inelul din sarma peste filtru si apasa usor inauntru, pana cand cobori filtru de tot in cana, iar cafeaua trece de el la suprafata.

Rezultatul ar trebui sa fie o cafea perfecta


 

Tags: cafea, cum sa, trucuri