Sigur nu te-ai incumeta sa iti pregatesti din toate cele enumerate mai sus cate o portie. Dar bautura pe care am descoperit-o noi pe blogul frantuzoaicei Sandra Avital le are pe toate la un loc: textura cremoasa a inghetatei, aroma puternica a ciocolatei si senzatia racoroasa a unui milkshake.
E ca un fel de ciocolata calda, in varianata pentru vara sau un frappe cu un gust mult mai bun. Cicolata vine sub forma unor cuburi inghetate facute dintr-un amestec de lapte, cafea instant, ciocolata si zahar. O poti dizolva in lapte si chiar si in cafea rece, pentru o bautura perfecta in zilele in care te topesti la soare.
Reteta de ciocolata rece de vara (pentru 4-6 portii)
Pentru cuburi de ciocolata rece (12-14 bucati)
- 200ml lapte
- 50ml apa
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita cafea instant ( sau scortisoara, chili)
- 70g ciocolata neagra (minim 60% cacao)
Pentru laptele vanilat
- 600ml lapte
- 60g zahar
- 1 pastaie de vanilie
Toaca marunt ciocolata si pune-o intr-un bol de metal. Fierbe laptele impreuna cu apa, zaharul, cafea instant si cacao, la foc mediu, pana dau in clocot, amestecand continuu. Toarna amestecul peste ciocolata tocata, lasa-l sa stea 5 minute si apoi amesteca bine cu o spatula pana cand ciocolata se dizolva complet. Lasa amestecul sa se raceasca, apoi toarna-l in tavite pentru cuburi de gheata si pune-l la congelator.
Pregateste laptele vanilat. Pune la fiert intr-o oala laptele, zaharul si miezul de la pastaia de vanilie . Lasa-le sa dea in clocot, apoi sa se raceasca. Pune laptele la frigider peste noapte.
Bautura este buna de servit abia a doua zi. Pune in pahare 3-4 cuburi de ciocolata inghetata si lapte. Poti adauga si frisca pentru un gust senzational.
Sursa reteta si foto: Sandra Avital