Exista doua categorii de bautori de bere. Cei care prefera aromele clasice ale berii blonde sau brune si cei care nu se sfiesc sa incerce si combinatiile de arome din berile cu lamaie sau zmeura. Indiferent din ce categorie faci parte ai putea incerca macar o data unul din cockatil-urile cu bere propuse de marii barmani din lume care apreciaza efervescenta berii si au inclus-o in combinatii speciale.
Noi iti prezentam cateva dintre ele si te lasam pe tine sa decizi care este mai bun.
Black Velvet – cocktail cu bere si sampanie
Cele mai multe cocktail-uri cu bere nu contin combinatii cu tarii sau spirtoase, ci sunt o imbinare reusita a doua tipuri de bere in parti egale. De pilda, o bere neagra cu una blonda. In cazul Black Velvet combinatia se face intre o bere neagra (stout) cum este Guiness si sampanie. Mai intai se toarna in pahar sampania, pana la jumatate, iar apoi berea se toarna cu ajutorul unei linguri pentru a ramane perfect deasupra sampaniei.
Black Velvet se potriveste bine cu cartofi prajiti si mancaruri grase.
Happy Mich – o varianta pentru Michelada
Michelada este un cocktail traditional din Mexic facut cu bere, suc de lime si sos iute. Cativa barmani din New York au venit, insa, cu o idee noua pentru aceasta bautura si au numit cocktailul Happy Mich. Are acelasi gust picant, dar si cateva arome noi cum ar fi pepenele rosu si concentratul de hibiscus.
Happy Mich este bun alaturi de tortillas picante, quesadillas sau alte preparate mexicane.
Shady - bere si arome fructate
Shady este un cocktail popular in Marea Britanie. In el sunt combinate in parti egale bere blonda cu o bere cu aroma de ghimbir sau cu o bautura carbogazoasa cu gust de lamaie.
Shady este o bautura perfecta alaturi de feluri de mancare picante sau preparate din bucataria asiatica.
Cure – bere si ghimbir
Este un cocktail inventat intr-un bar din Washington DC si are un gust placut si usor datorita aromelor de ghimbir si lamaie. In combiantie intre bere lager (bere slaba), lichior de ghimbir si suc de lamaie. Totul este decorat cu cateva betisoare subtiri de ghimbir proaspat.
Cure se potriveste cu fripturi de pui si sanvisuri cu carne afumata.
Diplomat – bere si rom
Restaurantul Nopa din San Francisco este casa acestui cocktail cu bere, care a fost creat initial ca o bautura pentru desert in cadrul unei competitii. Romul din compozitia lui ii da un gust asemanator punch-ului. In bautura se pune bere neagra, sherry si rom. Dark rum este recomandabil pentru acest cocktail pentru gustul sau dulce de caramel.
Diplomat merge de minune cu deserturile dar si cu celebrii “fish and chips” mancarea traditionala britanica.
Sursa: Epicurious.com