Prospetimea este cheia de baza
Ideal este sa o macini chiar inainte sa o prepari. Daca totusi nu reusesti sa faci asta zilnic, tine cont de regula celor doua saptamani: cafeaua are cel mai intens gust in primele doua saptamani de la prajire. Daca o cumperi gata macinata, cumpara cat sa-ti ajunga doar pentru acest interval de timp.
Mare atentie la depozitare
Cafeaua, la fel ca si uleiul de masline, se poate degrada la soare. Ca sa o mentii proaspata, depoziteaz-o la intuneric sau in recipiente inchise la culoare, departe de caldura si de umiditate.
Foloseste cantitatile corecte
Pentru cea mai buna cafea, cantitatea trebuie sa fie urmatoarea: 2 linguri de cafea la 170 ml apa. Bineinteles, daca vrei sa fie mai tare, poti sa mai adaugi cafea.
Adauga putina scortisoara
Indiferent de tipul de cafea pe care il preferi, adauga un varf de cutit de scortisoara. Aceasta accentueaza aroma cafelei si iti rasfata simturile.
Adauga vanilie
Chiar daca nu ai cea mai scumpa cafea, putina vanilie ii poate da aroma unei cafele premium. Ai nevoie doar de 1-2 picaturi de extract de vanilie si te poti bucura de magie.