Din când în când, este biine să îl verificați cu atenție pentru a vedea dacă are vreo problemă, cum ar fi scurgeri de apă. Există mai multe motive pentru care un frigider poate avea scurgeri de apă, așa că este necesar să se găsească cauza și să se remedieze.

De ce se scurge apa din frigider?

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru această problemă este faptul că țeava de scurgere este blocată. Aceasta se află în partea de jos a frigiderului, lângă peretele din spate. În timp, resturile de mâncare pot ajunge să cadă în gaură și să blocheze circuitul. Dacă se întâmplă acest lucru, puteți încerca să o curățați folosind un bețișor de ureche și puțină apă, după ce ați deconectat frigiderul de la curent. 

Crăpăturile din tava de picurare sunt o problemă mult mai puțin frecventă, deși pot apărea și ele. Dacă tava de picurare, care se află în partea de jos a frigiderului, se fisurează, aceasta poate provoca o scurgere de apă. În acest caz, cel mai bine este să apelați la un tehnician pentru a remedia problema.

O altă problemă pe care o puteți întâmpina este condensul din frigider, deoarece ușa nu se închide bine. Ca urmare, aerul mai cald intră în frigider, provocând condensarea apei. Unul dintre posibilele motive pentru acest lucru este faptul că cauciucul este foarte deteriorat, caz în care trebuie înlocuit cu unul nou.