Măcelarii atrag atenţia că în magazine poate ajunge şi carne alterată sau care nu a fost transportată ori depozitată în condiţii optime.
La ce detalii trebuie să fii foarte atent când cumperi carne de porc
Pentru a fi sigur că ai ales o carne de porc sănătoasă, care este proaspătă şi a fost păstrată în condiţii optime trebuie să fii atent la anumite detalii. Pungile de carne trebuie să fie strâns înfăşurate şi să nu aibă perforări. De asemenea, trebuie să te asiguri că ambalajele nu conţin foarte mult lichid, deoarece acest lucru ar putea indica o fluctuaţie de temperatură sau o depozitare îndelungată.
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) atrage atenţia că toţi consumatorii trebuie să cumpere produse alimentare doar din magazine autorizate, care pot atesta faptul că alimentele pe care le comercializează au fost controlate sanitar-veterinar şi nu constituie un pericol pentru sănătate.
„După cumpărare, în cel mai scurt timp posibil, alimentele de origine animală se introduc în frigider unde se păstrează astfel: carnea refrigerată, laptele, produsele din lapte şi ouăle la o temperatură de refrigerare de preferinţă între 0 şi 4 grade Celsius şi separat în funcţie de categoria de produs, iar carnea congelată la o temperatură cât mai scăzută, respectiv sub -12 grade Celsius”, se menţionează într-un comunicat al ANSVSA.