Astfel, dacă ai nevoie rapid de acest ingredient pentru o prăjitură sau pentru a prepara dimineaţa micul dejun, acest truc te va încânta cu siguranţă, mai ales dacă nu ai la îndemână un cuptor cu microunde sau pur şi simplu nu vrei să foloseşti acest electrocasnic. 

De acum înainte nu trebuie să îţi mai faci însă nicio grijă în privinţa acestui aspect, mai ales că pe reţelele de socializare poţi afla cu uşurinţă trucuri culinare foarte utile. O utilizatoare de Tik Tok a dezvăluit o metodă genială şi super-rapidă pentru a topi untul. Este uimitor cât de repede funcţionează, iar urmăritorii tinerei au fost foarte entuziasmaţi. 

Pentru a topi rapid untul nu ai nevoie nici de o tigaie, nici de cuptorul cu microunde. Astfel, acest truc este şi mai practic, mai ales dacă eşti în vacanţă. 

Ce trebuie să faci pentru a topi cât mai repede untul fără să apelezi la cuptorul cu microunde 

În primul rând ai nevoie de o farfurie din ceramică şi un pahar. Aşază untul pe farfurie, cu ambalaj cu tot. Umple un pahar cu apă clocotită, aşteaptă aproximativ un minut, apoi goleşte paharul şi aşteaptă să se aburească. Pune-l imediat peste untul din farfurie şi vei vedea cât de repede se topeşte. 

De asemenea, mai poţi topi untul repede şi cu alte tehnici. Una dintre acestea este aceea de a-l tăia cubuleţe mici şi lăsat puţin la temperatura camerei. El se va topi astfel mult mai rapid. O altă tehnică simplă este de a da untul pe răzătoare. El se va încălzi astfel repede şi se va topi uşor. Pentru asta, este nevoie să îl dai pe răzătoarea cu găuri mari. 

@aldentediva What’s the best hack you’ve learned on Tik Tok? #divahack #lifehack #butter ♬ original sound - Tara “T” Ippolito ????

De ce este bine să foloseşti unt pentru prepararea prăjiturilor 

Untul are numeroase avantaje în cofetărie. Acesta oferă o cremozitate delicată, distribuie uniform aromele, dă texturi fine preparatelor şi prelungește prospețimea desertului datorită grăsimii din lapte (care acționează ca o barieră naturală și previne pierderea de umiditate).

Tags: unt, TikTok