Astfel, dacă vrei să îi cucerești pe cei dragi cu un preparat delicios, trebuie să știi câteva trucuri.
Nu o găti prea mult timp
Carnea de pui nu trebuie gătită prea mult timp pentru ca supa să rămână limpede. De asemenea, este indicat să folosești un pui întreg pentru supă, pentru un echilibru perfect între grăsime și aromă. De asemenea, carnea de pui trebuie gătită la foc mic ca să iasă fragedă și să fie preparată uniform.
Nu adăuga carnea de pui când apa fiebe
Pentru a nu se altera, carnea de pui nu trebuie adăugată în oala cu apă caldă niciodată. Puiul se gătește în apă rece. Pune sare în apa în care fierbi carnea pentru ca spuma să nu se împrăștie. Astfel va fi mai ușor să o cureți.
De asemenea, bucătarii recomandă să fierbem carnea pentru supe și ciorbe separat, pentru ca spuma să nu rămână în preparat.
Cât trebuie fiartă carnea de pui pentru supe și ciorbe
În cazul în care folosim doar bucăți mici de pui, precum piept sau pulpe, acestea trebuie să fiarbă aproximativ 20-30 de minute. În cazul în care ai un pui întreg, timpul de fierbere poate varia între 40 și 60 de minute.
sursa foto: shutterstock.com