O supă de pui are marele avantaj că se poate găti repede, însă trebui să știi un truc banal pentru a pune pe masă un preparat cu adevărat rapid. Multe gospodine „ratează” și această rețetă atât de simplă pentru simplul motiv că nu știu cum fierbi corect carna de pui.
Secretul bucătarilor iscusiți pentru o supă de pui perfectă
Carnea de pui pare simplu de gătit atunci când vrei să faci o supă sau o ciorbă. Trebuie, însă, să știi câteva trucuri care te vor ajuta să o fierbi corect, astfel încât preparatul să aibă acel gust care îți desenează un curcubeu pe cerul gurii.
Carnea de pui din comerț nu trebuie fiartă chiar atât de mult, pentru că devine fragedă destul de repede. Puiul de curte, în schimb, este mai sănătos și mai gustos, însă trebuie fiert de obicei mai mult timp pentru a se înmuia.
Timpul de gătire nu poate fi unul standard, pentru că depinde de mărimea puiului, și tocmai aceasta este greșeala pe care gospodinele ar trebui să o evite: să se uite la ceas, în loc să se uite la carne. Congelată sau proaspătă atunci când este pusă la fiert, carnea este gătită bine doar atunci când, înțepată cu o furculiță, pielea se rupe ușor, iar din bucata de carne iese zeamă.
Dacă la carnea provenită de la alte animale gospodinele spun că nu se pune sare decât atunci când a început să fiarbă, la supa de pasăre se poate pune sarea de la început. Nu doar că gustul va fi mai bun, dar spuma se va aduna mai repede și nu se va împrăștia prin oală. Spuma de la suprafața apei în care fierbeți puiul se îndepărtează cu o lingură sau o spatulă perforată pentru că este toxică.
După ce carnea a fiert, în apă pot fi adăugate și legumele. Rădăcinoasele (țelină, pătrunjel, păstârnac, morcov) sunt cele mai potrivite pentru o supă delicioasă. În ciorbă poți adăuga și ardei gras, ceapă, cartof, dovlecel, roșii și chiar vinete.