Poate că nu știți, dar uleiul de gătit ars este foarte poluant. Un singur litru  poate deteriora până la o mie de litri de apă potabilă, astfel încât ați putea pune în pericol instalațiile sanitare ale casei.

Principala problemă este că, pe măsură ce uleiul uzat se deplasează prin conducte, se solidifică, ceea ce poate bloca o parte din scurgerea din locuința dumneavoastră. Acest lucru ar putea duce mai târziu la inundații și la necesitatea de a înlocui o parte din instalația sanitară a casei, cu costurile uriașe pe care le-ar implica.

Deci, cum scapati de uleiul de gătit folosit?

Potrivit experților de la O'Connor Plumbing, înainte de a apela la un instalator, puteți încerca să turnați apă clocotită și niște săpun de vase în scurgere.

Săpunul de vase ajută la îndepărtarea grăsimii, în timp ce apa caldă îl va desolidifica, distrugând grăsimea, uleiul și alte resturi lipite de pereții țevii.

Din nefericire, acest lucru nu funcționează întotdeauna în cazul blocajelor foarte grave și ar putea pur și simplu să prelungească problema.

Cu toate acestea, utilizatorul Instagram Washy Wash a oferit câteva sfaturi utile pentru a elimina uleiul ars în bucătărie.

Una dintre ele constă în a presăra niște bicarbonat de sodiu într-o tigaie și a folosi o spatulă de lemn pentru a-l amesteca cu uleiul de gătit folosit.

Rezultă o pastă maro deschis, pe care influencerul o răzuiește apoi pe o foaie de hârtie de copt, o împachetează și o aruncă.

O altă soluție posibilă este să așteptați ca uleiul să se răcească și să îl puneți într-o sticlă de plastic cu capac cu șurub, pentru a vă asigura că nu se poate vărsa.

Așadar, gândiți-vă de două ori înainte de a arunca uleiul ars în chiuvetă, pentru că, pe lângă faptul că dăunează mediului, ați putea afecta buna funcționare a casei dumneavoastră.