Cel mai recent studiu publicat in British Journal of Nutrition  ridica in slavi efectele pozitive ale probioticelor din iaurt aspura siluetei doamnelor. Nu numai ca te vor ajuta sa slabesti, dar te vor ajuta si sa te mentii la greutatea dorita spun cercetatorii.

In timpul studiului desfasurat pe o perioada de 24 de saptamani pe un grup de femei supraponderale, doamnele care au primit in dieta probiotice au pierdut in greutate peste 4 kg, si au continuat sa slabeasca si in perioada ce a urmat inca pe atat.

Pe langa aceste efecte vizibile pentru silueta, subiectii a caror dieta a fost imbunatatita cu probiotice au avut, dupa perioada de studiu, si o scadere a nivelului de leptina, un hormon care joaca un rol esential in reglarea apetitului si metabolismului.

Surpriza este ca aceste efecte bune nu s-au regasit si in cazul subiectilor masculini, iar cercetatorii sustin ca diferentele vin din intestin, unde probioticele nu au acelasi efect. Studiul a mai aratat ca, in cazul femeilor, probioticele au ca rezultat distrugerea acelor bacterii rele la nivelul intestinului asociate cu obezitatea.