Nutritionistii au solutii pentru persoanele care consuma zahar in exces. Daca te numeri prin ele, tine cont de sfaturile de mai jos. 

Renunta la sucuri

Ca sa fie bune si ca sa te faca sa consumi tot mai mult, sucurile sunt pline de zahar sau indulcitori artificiali (care sunt si mai periculosi). O doza de Cola contine nu mai putin de 39 de grame de zahar. Pe langa sucuri, gandeste-te ca mai consumi zahar si din cafea, din dulciuri, din fructe. Zilnic, iti indopi organismul si iti cresti riscurile de diabet, boli cardiace si chiar atac cerebral.

Gateste

Atunci cand mananci doar in oras, e foarte greu sa-ti dai seama cat zahar consumi. Mai ales ca multe din preparatele restaurantelor contin mai mult zahar decat ar trebui. Cel mai bine este sa gatesti si sa-ti monitorizezi cu atentie ingredientele. Ca sa mai scazi din consumul de zahar, uneori il poti inlocui cu miere naturala. 

Tine un jurnal culinar

Nu mi-as fi dat seama cat zahar consum doar pentru cafea, asta pana cand nu am vazut primul bol de 500 g golit dupa numai o luna. Lingurita cu lingurita, chiar daca nu mancam foarte multe dulciuri, consumam zahar fara limita. Nutritionistii recomanda sa avem un jurnal culinar, mai ales daca ne vrem sa ne educam din acest punct de vedere.