Merele au ajuns din nou pe primul loc, unde se afla deja de cativa ani. Desi se zice ca un mar pe zi te tine departe de doctor, acesta s-ar putea sa te si trimita la doctor din cand in cand. Pesticidele consumate in exces iti pot dezechilibra sistemul hormonal si pot cauza probleme de sanatate copiilor.

Pe locul 2 anul acesta au iesit piersicile, urmate de nectarine (locul 3), capsuni (locul 4), struguri (locul 5), telina (locul 6), spanac (locul 7), gogosari (locul 8), castraveti (locul 9) si rosii (locul 10).

Nutritionistii te sfatuiesc sa nu renunti insa la fructe si legume, deoarece lista beneficiilor o depaseste pe cea a riscurilor.

Sfatul expertilor in nutritie nu este sa renunti la consumul acestor fructe si legume, ci sa le cumperi in vairanta organica: “Noi va spunem sa mancati fructe si legume, dar, stiind care sunt cele care au o concentratie mai mare de pesticide, puteti opta pentru variantele organice, daca sunt disponibile sau vi le permiteti”, spune Sonya Lunder, analist in cadrul EWG.

Sursa: www.huffingtonpost.com