In loc sa cumperi caise, cirese sau alte fructe confiate, care contin si multe zaharuri si conservanti, invata sa iti pregatesti fructele uscate pentru gustari acasa. Merele sunt unele dintre fructele cele mai usor de pregatit in acest fel. Vei obtine din ele niste chipsuri gustoase si dulci pe care le poti adauga in cerealele de dimineata, in ceaiuri, salate sau prajituri.

Nu ai nevoie de aparate scumpe. Cuptorul de acasa este suficient pentru a pregati felii uscate, crocante si dulci din merele preferate. Metoda de baza se poate aplica pentru mai multe fructe: visine, prune, caise, smochine sau ananas.

Merele intregi sau feliate se aseaza in tavi, pe hartie de copt si sunt coapte la temperaturi mici (90C-100C), timp de mai multe ore (cel putin 4 ore) pana cand apa din ele se evapora. Merele pot fi condimentate cu scortisoara si nucsoara sau pot fi lasate simple.

Testeaza pe parcursul coacerii, la fiecare ora, feliile de mere pentru a vedea daca sunt suficient deshidratate si intoarcele de cateva ori de pe o parte pe alta. Fructele deshidratate se pastreaza bine pentru cateva luni intr-un recipient inchis etans.

Tu ai incercat sa deshidratezi fructe in cuptor? Te invitam sa ne spui ce fructe ai ales si ce rezultate ai avut.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE