1. Controleaza-ti portiile
Ai o ciocolata intreaga? Stabileste de la inceput cat vei manca din ea. In caz contrar, s-ar putea sa nu rezisti tentatiei si sa o mananci pe toata. Daca iti portionezi desertul de la inceput, vei manca fix cat trebuie si vei reusi sa lasi si pe mai tarziu.
2. Foloseste-ti congelatorul cu incredere
Asa cum iti congelezi legumele si carnea, poti face si cu deserturile. Stim ca prajiturile sunt foarte bune atunci cand le ai proaspete, in fata, dar nu isi schimba gustul nici daca le “amani” pentru o saptamana.
3. Asteapta o ora pana sa mananci desertul
Desi ai tendinta sa-l mananci imediat dupa masa, daca il vei amana cu o ora te vei bucura de un dublu avantaj: in primul rand, vei fi satula si nu vei exagera, iar in al doilea rand te vei putea bucura mai bine de el, pentru ca nu te vei forta sa mananci prea mult deodata.
4. Mananca lent
Desi ai tendinta sa-l mananci cat mai repede, bucura-te de desert. Mananca-l incet si profita de fiecare inghititura. Desertul este un rasfat, nu doar o parte a mesei peste care trebuie sa trezi rapid.
5. Da mai departe
Daca ti-a ramas o jumatate de tort sau tarta, nu trebuie sa o mananci doar tu. Daruieste si fa-le o surpriza dulce prietenilor tai. Vor aprecia atat ei, cat si corpul tau.