Ati manca o prajitura delicioasa cu zahar alb, cu faina alba, frisca dulce si un topping savuros? Mancati-o, dar aveti grija sa nu mai consumati alt dulce concentrat in ziua respectiva si nici o zi dupa. Dulcele concentrat inseamna zahar, aditivi alimentari dulci si faina alba. Iata ce efecte au acestea in afara de insulina in exces.
Produc, de asemenea, si reziduuri toxice care nu pot fi eliminate. Celulele nu au teava de esapament.
Prof. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog: "Rezultatele finale ale metabolizarii glucidelor se leaga se structurile nobile dereglandu-le activitatea incat pot sa apara fenomene de autoimunizare, sa duca la cancere si infectii grave".
In plus, vorbim despre o inflamatie generalizata care duce la aparitia bolilor cronice. Si pielea are de suferit. Este vorba de acnee. Dulciurile in exces ofera glandei sebacee energie. Rezulta sebum in cantitati uriase, cu efect inflamator. Si apare roseata. Iar sebumul in exces nu se mai elimina.
Prof. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog: "Am comedoane, apare pustuleta care genereaza venirea celulelor albe din sange care sa faca ordine. Si ele isi varsa continutul de enzime care sa distruga dusmanul, dar distrug si tesutul nobil, adica apar cicatrici dinauntru".
Dr. Elena Naumescu, medic primar dermatolog: "Recomadarea pentru pacientii cu acnee, cu acnee rozacee, cu psoriasis este sa reduca cat se poate in dieta lor dulciurile rele".
Nu intra in categoria dulciuri concentrate nocive mierea naturala, dar si extractul din stevie. Este singurul indulcitor natural care nu are si calorii.
Sursa: "Ce se intampla, Doctore?"