1. Ciocolata neagra este mai buna pentru dieta
Desi intra in categoria dulciuri, ciocolata este un rasfat permis chiar si atunci cand tii cura de slabire. Numarul de calorii din ciocolata cu lapte si ciocolata neagra este aproximativ egal, dar ciocolata neagra contine mai putini carbohidrati. Mai exact, intre 8 si 35g carbohidrati pe 100g, in functie de cata cacao are in compozitie. In timp ce varianta cu lapte are 50g carbohidrati. Un consum mare de carbohidrati va stimula secretia de insulina ceea ce va face ca organismul sa inmagazineze mai multa grasime.
2. Ciocolata neagra mentine tenul frumos
Tot continutul mic de carbohidrati ar fi secretul pentru care ciocolata neagra este mai buna. Aproape toti carbohidratii din ciocolata reprezinta sucroza, adica jumatate glucoza si jumatate fructoza. Partea cea mai rea este ca dulciurile distrug colagenul si, implicit, fibrele de elastina. Procesul se numeste glicatie. Zaharul se lipeste pe fibrele de colagen (care creeaza noi molecule modificate, AEG) determinand ruperea lor si inflamarea tesutului. Pe scurt, pielea isi pierde tonusul si se rideaza. De vreme ce principalul ingredient din ciocolata cu lapte este zaharul, odata cu el vei primi si o doza de fructoza care isi va lasa amprenta asupra tenului.
Pe de alta parte, ciocolata neagra este compusa in mare parte din grasimi (mai exact: unt de cacao) si nu din zahar, ceea ce o trece pe lista alimentele mai prietenoase cu pielea.
3. Ciocolata neagra contine mai multi polifenoli
Beneficiile pe care le are ciocolata neagra asupra sanatatii se datoreaza in primul rand polifenolilor in cacao. Si cu cat ciocolata contine mai multa cacao,cu atat beneficiile vor fi mai mari. Iar ecuatia este foarte simpla. Daca in ciocolata cu lapte continutul de cacao variaza intre 30% si 40%, in ce neagra poate ajunge pana 80%.
4. Ciocolata neagra e mai satioasa
Daca ai gustat pana acum din ambele sortimente ai observat probabil ca din ciocolata cu lapte nu te mai poti opri din mancat, in timp ce din ciocolata neagra iti sunt suficiente doar cateva bucatele. Lucrul a fost demonstrat intr-un studiu al Universitatii din Copenhaga. Si asta nu tine doar de gustul amarui, ci din pricina combinatiei de ingredinetente din ciocolata neagra: mai putin zahar, mai multe grasmi si mai multi nutrienti ( fosfor, cupru, magneziu, fosfor). Lipsa de nutrienti din ciocolata cu lapte va face ca organismul sa transmita spre creier semnalul satietatii mult prea traziu, dupa ce vom fi consumat deja o cantitate mare de ciocolata.