O portocala sau un pahar de suc natural de portocale contine in jur de 100 de mg de vitamin C, ceea ce inseamna 130% din doza zilnica recomandata femeilor peste 18 ani. Dar ce faci in cazul in care stomacul tau nu tolereaza aciditatea citricelor sau daca pur si simplu te saturi sa bei suc de portocale? Noi iti oferim cateva alternative gustoase ce iti ofera aceeasi cantitate sau chiar mai mare de vitamina C.

Ardeiul gras rosu si broccoli

Una dintre legumele cu un procent ridicat de vitamina C  este ardeiul gras rosu, care contine 152 de mg, adica 203% din doza zilnica recomandata, urmat de broccoli, cu 101 mg deci 135% din doza necesara de vitamina C.

Cartofii

Atat de usor de gatit si preferati de foarte multe persoane, iti pot oferi in jur de 36 de mg din necesarul de vitamina C doar dintr-un singur cartof mare. Cartofii rosii sau dulci sunt de preferat.

Kiwi si capsunile

Dintre fructe, cele cu cea mai mare cantitate de vitamina C sunt fructele de kiwi si capsunile. Doua fructe de kiwi contin in jur de 140 de mg (188% dzr) iar o cana de capsuni are pana la 97 de mg (130% dzr). Ceea ce nu stiai insa este ca aceeasi cantitate de capsuni congelate are 105.6 mg de vitamina C.

Papaya

Supranumit fructul ingerilor, papaya iti poate oferi foarte multa vitamina C, pana la 185 mg, ceea ce mareste de doua ori si jumatate doza necesara pe parcursul unei zile.

Vitamina C mai poate fi gasita in napi si gulii, in cantitati de la 13 la 90 de mg, in functie de cantitatea consumata.

Varza de Bruxelles nu face exceptie nici de aceasta data si iti poate oferi 13 mg din doza de vitamina C.

O supriza pentru consumatorii de cafea este faptul ca o cescuta de cafea poate contine in jur de 6 mg de vitamina C, cantitate care completeaza doza necesara de vitamina C.