Topping: Faptul ca pizza are multe ingrediente nu inseamna ca este mai putin sanatoasa sau ca are mai multe calorii. Secretul consta in alegerea ingredientelor astfel incat combinatia sa fie "usoara". Rucola, frunze de spanac, broccoli sau avocado, pui la tava sau jambon si mirodenii potrivit de puternice precum piperul negru vor fi optiuni sigure pentru o pizza sanatoasa.
Blatul: Cu cat este blatul mai subtire, cu atat este mai bine pentru mentinerea unei diete echilibrate si sanatoase. Este important, de asemenea, ca blatul sa fie elaborat pe baza de ingrediente integrale.
Branza: Acest ingredient trebuie sa fie ales cu grija pentru a se asigura o buna digestie. Branza fara lactoza este o alternativa usoara, care combate senzatia de balonare.
Intervalul orar: Oricat de tentanta ar fi pizza pentru o cina tarzie, se recomanda sa fie consumata mai devreme, datorita hidratilor de carbon. Cel putin doua ore ar trebui sa desparta cina de ora de culcare, pentru ca fiecare ingredient sa poata fi digerat in mod adecvat.
Bautura: Unul dintre pericolele traditionale este legat de faptul ca pizza se consuma impreuna cu bauturi carbogazoase si/sau cu un mare continut de zahar. Cel mai bine ar fi ca pizza sa fie insotita de apa sau de sucuri naturale fara adaos de zahar.
Sursa: Agerpres