Un mic dejun bogat în proteine favorizează pierderea în greutate în mai multe moduri.

Alimentele bogate în proteine pot "ajuta la pierderea în greutate prin diminuarea foamei și promovarea senzației de sațietate", a declarat dieteticianul Brittany Dunn.

Proteinele sunt mai sățioase decât carbohidrații sau grăsimile, ceea ce vă va împiedica să ajungeți la gustări înainte de ora prânzului. 

Dunn a declarat pentru Eat This Not That că dietele bogate în proteine sunt extrem de eficiente în pierderea în greutate, deoarece "păstrează masa musculară și previn scăderea metabolismului".

Proteinele de la prima masă vă vor ajuta, de asemenea, să evitați o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge și mai mult pe parcursul zilei.

Iar menținerea unui nivel echilibrat al zahărului din sânge este extrem de utilă pentru gestionarea greutății, spun experții.

Phoebe Liebling, un nutriționist funcțional de pe Harley Street, a declarat pentru The Sun: "Este destul de mult dictat de primul lucru pe care îl pui în gură dimineața și apoi se compune pe parcursul zilei.

Ca regulă generală, Phoebe recomandă întotdeauna un mic dejun format din carbohidrați cu eliberare lentă și o porție de 20-30 g de proteine.

Adăugați o cantitate mică de grăsime și veți obține o masă completă și echilibrată. Unele dintre cele mai tipice surse de proteine pe care le puteți consuma la micul dejun sunt ouăle sau somonul afumat.