Ca sa ai parte de serviciile lui impecabile trebuie sa mergi, insa, pana la Tokyo, la Chateau Restaurant Joel Robuchon, unde lucreaza chelnerul de 35 de ani. A castigat titlul chiar la el acasa in competitia Georges Baptiste Cup in fata a 14 concurenti priceputi.

“Exersez in fiecare zi de cativa ani buni si acum primesc premiul acesta. Dar asta e abia inceputul. Maine merg din nou la munca si incerc sa fac totul cat mai bine” a spus Shin Miyazaki.

Pentru a fi desemnat cel mai bun din lume, a trebuit sa treaca de mai multe probe: de la aseazarea veselei pe masa, pana la preluarea unei comenzi, prepararea unui cocktail sau cunostinte despre vinuri. Intr-un final juriul a decis ca Shin Miyazaki are tot ce ii trebuie pentru a lua marele premiu: viteza, gratie si acuratete.

Georges Baptiste Cup a fost fondata in 1961 in Franta. Este compusa din trei competitii. Cea mai veche dintre ele este dedicata exclusiv chelnerilor francezi. In 1991 a fost deschis concursul si pentru chelnerii din toata Europa, iar cea de-a treia competitie a fost infiintata in 2000 si primeste concurenti din toata lumea.

Sursa: Huffington Post